Yarı Yoğuşmalı Kombi

07-03-2022 16:18
Yarı Yoğuşmalı Kombi

Bu tip kazanlar, bir ısıtma sistemi, süpürgelikler veya bir yerden radyant sistem aracılığıyla dağıtılan buhar ve sıcak su oluşturmak için yanma sürecinden gelen ısıyı kullanır. Adından da anlaşılacağı gibi, yarı yoğuşmalı kombi yüksek yoğunluklu ve az yüzdürme gücüne sahip su buharı üretir. Bu su buharı fırın veya ısıtma için kullanılır, bu da tam yoğuşmalı bir üniteden daha ekonomik olan kombi çeşitleri içerisindedir.

Tam Yoğuşmalı Ve Yarı Yoğuşmalı Kombi arasındaki Temel Fark Nedir?

Suyun yoğuşma şeklidir.Tam yoğuşmalı bir kazandan gelen yoğuşma hafif asidiktir, bu nedenle kullanılan malzeme ilgili yüksek sıcaklıkları kaldırabilmelidir. Bu ortamlarda kullanılacak en iyi malzeme paslanmaz çelik veya alüminyum alaşımdır, ancak plastikler düşük sıcaklıklarda daha uygun maliyetlidir. Verimlilik açısından, yarı yoğuşmalı bir kazan, tam yoğuşmalı bir kazandan daha iyidir. Geleneksel bir kazandan daha az karbondioksit ve daha az kirlilik üretir. Yakıt faturalarını azaltır ve karbon emisyonlarını azaltır. Tam yoğuşmalı ve yarı yoğuşmalı kazan arasındaki diğer bir fark, ısı eşanjörünün tipidir. Yoğuşmalı kazanda ısı eşanjörü bulunurken, yarı yoğuşmalı kazanda alttan drenaj sistemi bulunur. Bu sistemler, işletmeler için eski, yoğuşmasız kazanlardan daha iyi bir seçimdir. İkincisi, çatı penetrasyon maliyetlerinden tasarruf sağladığı ve verimliliği artırdığı için ticari ve endüstriyel uygulamalar için tercih edilen seçenektir.

Yarı Yoğuşmalı Kombi Kaç Metrekarede Kullanılır?

Yarı yoğuşmalı kombi kazanları yaşam alanlarındaki birçok farklı bölge için kullanıma uygundur. Ofis, ev, müstakil mülk, apartmanlar, küçük işyerleri yarı yoğuşmalı kombi çeşitleri ile alanı kolayca ısıtabilir. Yarı yoğuşmalı kombi 24 kW olduğu için ortalama 170 metrekareden daha küçük olan alanlarda yarı yoğuşmalı kombi çeşitleri ve ısıtma kazan modellerini yaşam alanınız için tercih edebilirsiniz.

Yarı Yoğuşmalı Kombi Modelleri Nelerdir?

  • Ferroli Divacondens D Plus F24 Condense Yoğuşmalı Kombi 20.640 Kcal/H
  • Demirdöküm Atron Condense 20 KW Yoğuşmalı Kombi
  • Demirdöküm Atron Condense 24 KW Yoğuşmalı Kombi
  • Protherm Gepard Condens 24 Kw (20.000) kcal/h Condense Yoğuşmalı Kombi
  • Protherm Gepard Condens 20 Kw (16.512) kcal/h Condense Yoğuşmalı Kombi
  • Baymak Dolcevita Felice 24 LN 3 Eşanjörlü Yoğuşmalı Kombi 20.640 Kcal/H
  • Baymak Lambert Attivo 24 LN Eşanjörlü Yoğuşmalı Kombi 19.780 Kcal/H
  • Baymak Brötje Star Bridge 24 LN Yarı Yoğuşmalı Kombi
  • Baymak Brötje Star Bridge 24 LN Yarı Yoğuşmalı Kombi
  • Baymak Luna Avant 24 LN Yoğuşmalı Kombi

Yarı yoğuşmalı kazan, evler ve küçük işletmeler için mükemmel bir seçimdir. Bu iki tip arasındaki en büyük fark, geleneksel bir kazandan daha fazla atık üretmeleridir. Yarı yoğuşmalı ısıtma kazan modelleri, geleneksel bir kazandan daha küçük bir atık borusuna sahiptir, bu nedenle atık borusunun yanına kurulması tavsiye edilir. Kombiyi nereye kuracağınızdan emin değilseniz, her zaman bir elektrikçiden size yardım etmesini isteyebilirsiniz.

Yarı yoğuşmalı kombi çeşitlerinin en önemli avantajı enerji verimliliğidir. Verimliliği geleneksel bir kazandan çok daha yüksektir. Verimliliği, evinizi ısıtmak için kullandığınız sistemin türüne bağlıdır. Yarı yoğuşmalı bir kazan, 63 derecelik bir akış sıcaklığı ile 84 derecelik bir akış sıcaklığı arasında geçiş yaparak, enerji faturalarını %12'ye kadar azaltabilir.

Yarı yoğuşmalı bir kazan, enerji verimliliğini iyileştirebilse de, standart bir kazandan daha fazla ısı üretmez. Çoğu yoğuşmalı kazan daha karmaşıktır ve öncekilerden daha yüksek üretim maliyeti gerektirir. Bu tip kazan, enerji faturalarından tasarruf etmek isteyen evler için mükemmel bir seçimdir, ancak ucuz bir seçenek değildir. Aslında, yarı yoğuşmalı bir kazan, birçok ev sahibi için iyi bir seçimdir.

Yarı yoğuşmalı bir kazanın avantajları çoktur. Yarı yoğuşmalı bir kazan daha düşük enerji tüketimi kullanır. Bu tür cihazların çoğu, yoğuşmasız emsallerinden daha maliyetlidir, ancak yine de eşdeğerlerinden daha çevre dostudur. Yarı yoğuşmalı bir kazan, 2028 yılına kadar çevreyi %50'ye kadar koruyabilir.

Geleneksel bir kazan ile karşılaştırıldığında, yarı yoğuşmalı bir kazan daha verimlidir. Düşük sıcaklığı, yarı yoğuşmalı bir kazanın verimliliğini arttırır. Bu tip ünite aynı zamanda yoğuşmasız muadilinden daha maliyetlidir. Yarı yoğuşmalı bir sistemin çevresel etkisi konusunda endişeleriniz varsa, gazla çalışan bir versiyon kurmayı düşünün. Bu size ve cebinize avantaj kazandıracak ve binanızın enerji verimliliğini artıracaktır.

Yarı yoğuşmalı bir kazan, geleneksel bir kazandan daha verimlidir. Yoğuşmalı bir kazan tarafından üretilen yoğuşma hafif asidiktir. Isı eşanjöründe bir yoğuşma drenaj sistemi olacaktır. Yarı yoğuşmalı bir sistem, yoğuşması için ek bir tahliye borusu gerektirir. Yarı yoğuşmalı bir kazanın verimliliği, geleneksel bir kazanın verimliliğinden daha düşük olsa da, muadilinden daha verimlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.