Tam yoğuşmalı kombi nedir?

09-01-2022 21:10
Tam yoğuşmalı kombi nedir?
Yoğuşmalı kombi gaz sisteminin ön kısmına eklenen ısı eşanjörü, gaz bacadan transfer edilmeden önce, gazdaki buhar ayrıştırılıp enerjiye dönüştürülür ve yeniden kullanılmasını sağlar. Bu sebeple doğalgaz kullanımında verim en üst seviyeye yükseltilir ve tasarruf etmenizi sağlar, verim arttırılır ve çevreye zararlı gaz salınımı azaltarak çevre dostu olur.

Verimliliği son derece yüksek olan tam yoğuşmalı kombi sistemi, maksimum üzerinde tasarruf sağlar ve çevre dostu olması talep doğrultusunda önemli bir yere sahiptir.

Peki neden insanlar tam yoğuşmalı kombi tercih etmelidir?

İlk olarak en önemli konulardan bir daha çok çevre dostu olduğu gibi, ekonomik şartların zorlaştığı bu dönemde, tam yoğuşmalı kombi sistemi daha az doğalgaz tüketerek daha çok ısı elde edeceğiniz için tercih önceliği olan bir kombi sistemidir. Farklı bir örnek vermek gerekirse; Konvansiyonel kombiler yanan doğalgazın bir kısmını oluşan su buharı dile direk bacadan bacadan dışarı atar. Bu nedenle konvansiyonel kombilerde kullanılan doğalgazın bir kısmı buhar ile bacadan dışarı atıldığı için daha fazla doğalgaz tüketmemize sebeb olur. fakat tam yoğuşmalı kombi sistemlerinde kullanılan son teknolojiyle bu kayıp ortadan kaldırılmıştır. Böylece ortamda konvansiyonel kombilere göre daha az doğalgaz tüketerek daha çok ısınma şansını bize sunar. Yalıtımı iyi yapılmış binalarda doğalgaz tüketimde yüzde 30 ila 35 aralığında bir tasarruf yapmanızı sağlar.

Tam yoğuşmalı kombilerde kullanım ömrü de diğer kombilere göre daha uzun sürelidir, yoğuşmalı kombi sisteminde bulunan fan modülasyonu tüketilen gaz miktarını yüksek yanma verimi ile elde tasarruf etmenizi sağlar, aynı zamanda standart kombi sistemlerine göre daha sessiz çalışma teknolojisi ile donatılmıştır. Yoğuşmalı kombilerin en önemli özelliklerinden biride daha düşük emisyon değeri ile çevre dostu olmasırdır.

Yoğuşmalı kombi alırken nelere dikkat etmeliyim?

Yoğuşmalı kombi tercih ederken dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında ortamın metrekaresine göre, seçeceğiniz tam yoğuşmalı kombinin kapasitesi profesyonel bir görevli tarafından önemle belirlenmesidir. Aynı zamanda yoğuşmalı kombinin en üst seviyede performans göstermesi için, doğru tesisat planlaması ve alana döşenecek petek miktarını doğru sayıda belirlenmesi gerekir. Yoğuşmalı kombi cihazları son teknolojiye sahip  ve yüksek verimlilik düşünüldüğünden dolayı güvenilir bilindik markaları tercih etmek sorun yaşamamanızı sağlayacaktır, aynı zamanda yıllık yaptırılması gereken kombi bakımlarını es geçmemenizi öneririz. 

Yoğuşmalı kombiler her türlü tesisata uygunmudur?

Evet tam yoğuşmalı kombiler neredeyse her türlü tesisat alt yapısına uygun tasarlanmıştır. Kullanabileceğiniz sistemler arasında, yerden ısıtma sistemi, normal petek sistemi ilede kullanılır, yerden ısıtma sistemin bir avantajı da, daha çok tasarruf etme imkanı sağlar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.