Isıtıcı Kazan Modelleri Nelerdir?

01-02-2022 16:23
Isıtıcı Kazan Modelleri Nelerdir?

Bunlar eviniz için en iyi seçimlerdir. Ayrıca eviniz için ısı ve sıcak su sağlamanın ekonomik bir yoludur. Isıtma kazan, kombi çeşitleri, şofben ve termosifon, klima çeşitleri gibi bütün elektronik cihazlar ısıtıcı kazan içerisinde sıcak soğuk su akışını kompakt sağlayan ürünler içerisindedir.

İki temel kazan modeli vardır: yoğuşmalı ve yoğuşmasız. Birincisi, ikisi arasında daha yaygın olanıdır ve verimlilik aralığı yüzde seksen ila doksandır. İkincisi, ısı üretmek için yoğuşmadan gelen gizli ısıyı kullanır. Verimlilik derecesi, enerji girişi ve kaybı miktarına dayanmaktadır. Ek olarak, yoğuşmasız kazan ve yoğuşmalı ünite arasında seçim yapabilirsiniz.

Kalorifer kombi kazanlarının çeşitleri farklılık göstermektedir. Bir sınıfın iki veya üç geçişi vardır. Üç geçişli bir kazanda iki set yangın tüpü bulunur. Diğer sınıfın dört veya beş geçişi vardır. İkincisi, iki ve üç geçişli birimlerin birleşimidir. Bu durumda, yanma odası ilk geçiş görevi görür. Egzoz gazları kazanın arkasından çıkar. İki ve üç geçişli birimler en yaygın olanlarıdır.

Kalorifer kazanlarının çeşitleri nelerdir?

Farklı modeller verimliliklerine göre sınıflandırılır. Yoğuşmasız kazan, yüzde 80 ila 88 arasında bir verimlilik derecesine sahiptir. Yoğuşmalı model daha yüksek verimliliğe sahipken, yoğuşmasız modeller daha düşük verimliliğe sahiptir. Her iki tip kazan da yanma işlemlerinde su buharı kullanır. Üçten fazla geçişli bir kazan, sıcak su ve elektrik üretir ve kullanım sıcak suyu ve alan ısıtması için kullanılır.

Çeşitli ısıtma kazanları türleri arasında en yaygın olanı üç geçişli ünitedir. Tasarımı bir türden diğerine farklılık gösterir ve her geçişte iki set yangın tüpünden oluşur. Genel olarak, üç geçişli üniteler sınırlı miktarda elektrik üretir. Egzoz gazları kazanın arkasından çıkar. İki set yangın tüplü bir kazan, yüksek verimli bir model olarak kabul edilir.

En popüler iki ısıtma kazanı türü, paketlenmiş ve önü açık olanlardır. Eski tip daha ucuzdur ve daha küçük bir yangın tüpü konfigürasyonuna sahiptir. Ancak ikincisi en yüksek ısı transfer oranlarını sağlar. Modellerin çoğu aynı temel özelliklere sahiptir, ancak biraz farklılık gösterebilir. Genel olarak, dört geçişli bir paketin üç geçişi vardır ve ilkinin iki geçişi vardır. Ancak, birden fazla yerde suyu ısıtabilen bir kazan arıyorsanız, bu iyi bir seçenektir.

Kazanlar geçiş sayılarına göre üç sınıfa ayrılır. Birincisi tek geçişli bir ünitedir. İkincisi, iki geçişli bir kazan. Üç geçişli ünite, en yaygın ısıtma kazanı türüdür. Hepsi bazı önemli özellikleri paylaşır, ancak hepsi aynı temel konseptle çalışır: sıcak su ısıtırlar ve elektrik sağlarlar. Dolayısıyla, çift yakıtlı bir sistem arıyorsanız, çift geçişli bir modele yatırım yapmak isteyebilirsiniz.

Kazanlar geçiş sayısına göre sınıflandırılır. İlk geçiş yanma odasıdır. İkinci geçiş egzoz gazıdır. Üçüncü ve son geçiş bacadır. Kazanlar üç sınıfa ayrılır. Bir buhar kazanında sirkülatör yoktur. Buharsız bir kazan, tek geçişli bir kazandır. Üç geçişi varsa, üçlü geçiş birimi olarak adlandırılır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.