En Sık Kullanılan Klima Çeşitleri Nelerdir?

31-01-2022 13:40
En Sık Kullanılan Klima Çeşitleri Nelerdir?
Pencereye monte klimalar kompresör kullanmaz ve manuel izleme sistemi gerektirir. Uzaktan kumandalar, dijital tuş takımları ve manuel aramalar dahil olmak üzere çeşitli kontrol türleri vardır.

Pencere klimaları popüler bir klima türüdür. Bu ünite, soğuk iç hava üflerken dış taraftan sıcak havayı dışarı atan tek üniteli bir sistemdir. Pencereye monte üniteler bir pencereye veya duvardaki bir deliğe monte edilebilir. Genellikle sessizdirler, ancak bazı pencere AC'leri çalışma sırasında gürültülüdür ve dışarıdaki görünümü engelleyebilir. Ürettikleri gürültünün yanı sıra, pencereye monte üniteler bir elektrik prizinin yakınında uygun bir yer gerektirir.

Pencere tipi klimalar en yaygın klima türüdür. Bir duvara veya pencereye monte edilirler ve sıcak havayı arkadan veya yanlardan dışarı iterler. Onları soğutan soğutucu, bir boru pompalar sistemi aracılığıyla pompalanır. Duvara monte bir AC ünitesi tipik olarak pencereye monte edilenden çok daha küçük olacaktır ve ayrı bir havalandırma deliği gerektirir.

Pencereye monte klimalar, pencereye monte klima ünitelerinin en popüler türüdür. Bunlar tipik olarak bir kompresör, kondansatör ve hava üfleyici içeren tek bir ünitedir. Kompresör evin içinde bulunur ve dış ünite duvara veya pencereye monte edilir. İç ve dış üniteler, soğutucunun tüm ünitede dolaşmasına izin veren bir boru ile bağlanır.

Pencereye monte bir klima sistemi, buharlaştırıcı ve kondansatörlü bir iç üniteden oluşur. Ayrıca pencereye monte bir ünite olabilir. Pencere tipi klima sistemlerinin en yaygın türü, kanallı evlere kurulur. Duvara monte bir ünitede genellikle evin dışında bir yoğunlaştırıcı ve pencerenin içinde bir buharlaştırıcı bobin bulunur.

Salon tipi klimalar bu üniteler tipik olarak duvara monte edilir ve içinde bir fan ve bir evaporatör bulunur. İç ve dış üniteler borularla birbirine bağlanır. Salon tipi bir klimada kompresör, kondansatör ve buharlaştırıcı bulunur. Dış ünite ayrıca sıcaklığı kontrol etmek için bir termostata sahip olacaktır.  Salon tipi klima ünitesi, küçük ticari binalar için mükemmel bir seçimdir.

Pencereye monte klima üniteleri, bir dış ünite ve bir iç üniteden oluşur. Pencereye monte bir AC genellikle bir duvara monte edilir. Uzaktan kumandası vardır ve bir pencereye monte edilebilir. Üstelik herhangi bir özel tesisat veya elektrik gerektirmez. Duvara monte bir AC, bir kabuk ile donatılamayan eski binalar için mükemmel bir seçim olabilir.

Pencereye monte bir klima, bir dış ünite, bir kondansatör ve bir iç üniteden oluşur. Pencereye monte edilir ve bir fanı ve bir kompresörü vardır. Kanalsız bir sistem, pencereye monte bir AC'den daha iyi soğutma ve ısıtma sağlayabilir. Dış ünite uzaktan kontrol edilebilir. Çok bölmeli bir klima sistemi önceki ikisine benzer ancak iki yerine beş bölgeyi kapsayabilir.

En temel klima tipi bir pencere ünitesidir. Bir dış ünite ve bir iç üniteye sahiptir. Pencereye monte bir klima sistemi, bir pencereye veya duvardaki bir deliğe kurulur. Pencereye monteli bir klima modeli bir pencereye monte edilebilir ve filtresi düzenli temizlik için dışarı kayar. Maksimum verimliliği sağlamak için filtresi düzenli olarak temizlenmelidir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.