Doğalgaz İle Kömür Soba Arasındaki Fark Nedir?

28-01-2022 14:18
Doğalgaz İle Kömür Soba Arasındaki Fark Nedir?

Ancak kömür sobası her eve uygun değildir. Bakımı çok pahalı olabilir ve ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir kömür sobası bulmanız gerekir. Kömür sobasının avantajları ve dezavantajları vardır. Daha büyük bir odada kullanmayı planlıyorsanız, ihtiyacınızdan daha büyük bir ocak almayı düşünmelisiniz. Küçük bir kömür sobası evinizin sadece küçük bir bölümünü ısıtacaktır. Büyük olan büyük bir odayı ısıtacaktır. Kömür mü yoksa gaz sobası mı seçeceğiniz kişisel bir seçimdir, ancak kararınızı vermeden önce her birinin artılarını ve eksilerini anlamalısınız.

Kömür, ev ısıtması için mükemmel bir yakıt seçeneğidir. Kömür sobasının ana faydası, doğal gazdan daha temiz ve daha verimli yanmasıdır. Doğalgaz sobası daha az yakıt yakacak ve daha az kurum üretecektir. Kömür sobasının ana dezavantajı, onu kullanmak için çok fazla kömür depolamanız gerekmesidir. Bu, bazı insanlar için bir sorundur çünkü gereken büyük miktarda kömürü karşılayamazlar.

Diğer bir dezavantaj, yüksek emisyon seviyesidir. Hem doğalgaz hem de kömür yüksek düzeyde kükürt dioksit ve nitrojen oksit üretir. Bu gazlar çevreye zararlı partiküller ve gazlar yaydıkları için sera gazı olarak kabul edilir. Bunun ana nedeni, depolanmasının daha zor olması ve bir kömür sobasının malzemeyi uzun süre saklama kapasitesinin sınırlı olmasıdır. Ayrıca kömür pahalıdır ve yoksul bir ailenin büyük miktarda kömür satın almaya gücü yetmez.

Günümüzde en sık kullanılan yakıt tipi kombi doğal gazdır. Evdeki portatif görüntüyü bozmaz. Ekstra kazanç sağlar. Isıtma kazan modelleri içerisinde olan doğalgazlar nerdeyse büyük şehirdeki yaşam alanların hepsinde mevcuttur. Metropol şehir yaşantısına en çok ayak uyduran ısıtıcılar doğalgaz kombi çeşitleridir. Kömür sobalar hem zararlı hemde riskli Kömür sobalarının olduğu yerde özellikle küçük çocuklar bulunuyorsa çıkan dumanda CO gazı bulunduğu için pediatrik olarak çocukların akciğerine direk zarar vererek zehirlenmelere sebep olmaktadır.

Doğal gaz, kömürden daha ucuzdur, ancak daha az çevre dostudur. Bu yakıt türü ayrıca kömürden daha az verimlidir. Yüksek karbon içeriği zamanla depolanmasını zorlaştırır. Ayrıca, doğal gazın emisyonları kömürden çok daha fazladır. Doğalgaz sobası, kömür sobasından daha pahalıdır. Bu yakıt türü bir kömür sobası kadar verimli değildir.

İki yakıt türü arasındaki bir diğer önemli fark maliyettir. Doğalgazın maliyeti daha ucuzdur, ancak kömür daha çevre dostudur. Depolanması ve üretilmesi daha az maliyetlidir ancak daha fazla bakım gerektirir. Kömür sobası da odun sobasından daha pahalı olacaktır ve kurulumu ve bakımı odun sobasından daha pahalıdır. Kömür sobasının dezavantajları, bakım gereksinimleri ve fiyatıdır. Neyse ki, bu tür yakıtlar ülke genelinde birçok yerde bulunabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.